VINTERBLOMST

I skyggen af
“Det her er som Donny Roelvink før Expedition Robinson 2018”, spøgte jeg til en ven, mens jeg læste det hundredte trænavn fra et kort. Vi leder efter to små træer til min nye have. “Den har altid stået i skyggen af sine mere berømte slægtninge, men den er også meget mere overraskende og værdifuld.” Det træ så. I dette tilfælde til din have.

Fra november til april
Det vinterblomstrende kirsebær er beslægtet med det spiselige kirsebær, det japanske kirsebær (som blomstrer vanvittigt), blommen og mange andre imponerende slægtninge, der forårsager en blomstringsinvasion om foråret. Prunus subhirtella ‘Autumnalis’ er derimod ikke så stor en skinner. I den forstand, at den ikke kaster al sin blomstringsstyrke ud på én gang, men sparer på kræfterne. Derefter blomstrer den gentagne gange mellem november og april, bortset fra perioder med frost.

Naturen i sin smukkeste form
Selv om man ikke støder på vinterblomstrende kirsebærtræer særlig ofte endnu, ser man dem mere og mere blive brugt som parktræer. Første gang jeg så den var i London, hvor man ikke kan undgå at blive forbløffet over de overdådige haver, selv om vinteren. Blomsten har en blød rosa farve, næsten hvid. Jeg kan bedst lide den, når den står i sin mere naturlige form og ikke er kronet på en stamme. Men det gælder for de fleste små træer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *